Tervetuloa Pennalan Seurantalolle!

Pennala on aktiivinen ja vireä kylä Päijät-Hämeessä Orimattilan ja Lahden puolessa välissä. Asukkaita Pennalassa on n. 800 ja uudisasutuksen myötä väkiluku on kasvussa edelleenkin. Lisääntyvän asutuksen ohella Pennalassa on itse kyläkeskuksen länsipuolella uuden Orimattilantien varrella myös kehittyvä teollisuusalue, jossa toimivat mm. Ideachip ja Suomen Posti. Pennalassa on myöskin oma peruskoulu (1-6 lk), kunnallinen sekä yksityinen päiväkoti, useita perhepäivähoitajia, kioski ja baari sekä oma VPK.

Juhlapaikka maaseudun sydämessä

Pennalan ja Pasinan alueella toimiva Raittiusyhdistys Toivonaika I ry, tuttavallisesti Raittiusseura on perustettu 5.9.1905. Yhdistys on 110 vuotias, mutta yhä virkeä ja toimiva seura. Yhdistys pyrkii edistämään kylän yhteistä toimintaa erilaisin tapahtumin.

Yhdistys järjestää ympäri vuoden erilaisia tapahtumia mm. pikkujoulut, kauneimmat joululaulut, kevätkirkko, urheilukilpailuja, bändi- ja karaoke-iltoja, kukkakursseja sekä discoja ja karaokea erityisryhmille.

Yhdistys toimii omassa seurantalossaan keskellä kaunista ja idyllistä maalaismaisemaa. Talo on alun perin toiminut Lahdessa seurahuoneena, josta seuran silloiset edustajat sen ostivat ja siirsivät nykyiselle paikalleen 10.4.1931.

Vuosien saatossa Seurantaloa on ajanmukaistettu varustukseltaan, jotta se palvelisi vuokraajia ja käyttäjiä entistä paremmin. Yhdistys vuokraa seurantaloa edullisesti erilaisiin tilaisuuksiin mm. hää- ja merkkipäiväjuhliin, ristiäisiin, muistotilaisuuksiin, huutokauppoihin, rippijuhliin, konsertteihin, lasten syntymäpäiviin, hirvipeijaisiin jne.

Toivotamme jokaisen lämpimästi tervetulleeksi mukaan seuran toimintaan ja tapahtumiin!